Dnevni izvještaj o stanju u oblasti zaštite i spašavanja na teritoriji Tuzlanskog kantona
za dan 21.01.2010. godine

Hidrometeorološki podatci (HMS Bukovčić Tuzla)
Temperatura: -1°C
Vlažnost: 90%
Pritisak: 981 hPa (normalan 984)

Stanje na putevima TK:
Magistralni put M-18: Olovo-Kladanj-izgradnja mostova i tunela "Kladušnica", "Stupčanica" i "Bjelava", od 08 do 18 sati povremene obustave u trajanju od 10 do 15 minuta.
Regionalni put R-462: Gradačac-Ormanica, izgradnja trotoara u mjestu Mionica, jedna traka u funkciji.

Stanje na HA Modrac:
Vodostaj na HA Modrac u 07,00 sati iznosio je 199,49 m.n.m. Ukupno isticanje kroz temeljne otvore na brani HA Modrac je 15,4 m3/s.

Klizanje tla, odroni:
U protekla 24 sata na području MZ Lukavica Rijeka i Mala Brijesnica, u općini Doboj Istok, prijavljeno je postojanje 2 odrona koji prijete prekidom saobraćaja na lokalnim putnim komunikacijama.
Općinskoj službi civilne zaštite Doboj Istok upućen je zahtjev za pomoć od strane građana za sanaciju oštećenog korita lokalnog potoka u MZ Stanić Rijeka.

Požari:
Vatrogasne jedinice na području TK imale su jednu intervenciju, VJ Kladanj gasila je požar na dimnjaku na privatnoj kući.

Ostalo:
U Gračanici je održana prezentacija projekta protivgradne odbrane i zaštite Tuzlanskog kantona na kome su prisustvovali pripadnici općinskih službi civilne zaštite.

Dana 19.01.2010. godine u Gračanici je održana VII redovna sjednica Općinskog štaba civilne zaštite, a jedna od tački dnevnog reda bio je izvještaj šefa OSCZ Gračanica gdin. Mustafe Bajića o klizištima i odronima, te mogućnost pružanja finansijske i materijalne pomoći građanima čija je imovina pretrpjela štetu.

POVRATAK



GLASILO
"CIVILNA ZAŠTITA"