Dnevni izvještaj 03.09.2012.

Tuzla, 03.09.2012. godine

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati iznosio je 196,12 m.n.m. (u odnosu na mjerenje jučer u 07,00 nivo je niži za 2 cm, ispust kroz temeljne otvore je 1,0 m3/s.

POŽARI

Zbog izuzetno teške situacije sa požarima na području općine Konjic, na zahtjev FUCZ sa područja TK-a upućena je ispomoć koja se sastoji od 3 cisterne i 6 vatrogasaca iz vatrogasnih jedinica Kalesija, Tuzla i Gračanica. Vatrogasci su stigli na odredište u nedjelju 02.09. 2012. god, u jutarnjim satima i odmah su raspoređeni na gašenju požara na području općine Konjic.

31.08./01.09.2012
Općina Živinice IVJ Đurđevik je lokalizovala i ugasila požar na šumi na lokalitetu Đuvelika, naselje Višća.
Općina Srebrenik VJ Srebrenik je u protekla 24 sata imala jednu intervenciju na gašenju požara na šumi u naselju Dedići. Požar je lokalizovan i ugašen.
Općina Kalesija VJ Kalesija je u protekla 24 sata imala 2 intervencije na gašenju požara i to:
- požar na šumi i niskom rastinju u naselju Gronje Hrasno,
- požar na niskom rastinju u naselju Zelina.
Oba požara su lokalizovana i ugašena.
Općina Lukavac VJ Lukavac je u protekla 24 sata imala 2 intervencije na gašenju požara i to:
- požar na šumi i niskom rastinju u naselju Bokavići (i dalje aktivan),
- požar na šumi i niskom rastinju u naselju Turija (lokalizovan i ugašen).
Općina Gradačac VJ Gradačac je u protekla 24 sata imala intervenciju na gašenju požara na niskom rastinju u naselju Novalići. Požar je lokalizovan i ugašen.
Općina Banovići VJ Banovići je u protekla 24 sata imala 2 intervencije na gašenju požara i to:
- požar na niskom rastinju i šumi u naselju Mušići,
- požar na niskom rastinju i šikari na separaciji RMU „Banovići“ na Oskovi.
Oba požara su lokalizovana i ugašena.
Općina Tuzla U protekla 24 sata PVJ Tuzla je imala 6 intervencija na gašenju požara na šumi i niskom rastinju na lokalitetima Bokavići, Bukinje, Jasici (Lipnica), Ban Brdo, Trnovac, Zlokovac. Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

01/02.09.2012
Općina Živinice IVJ Đurđevik je u protekla 24 sata imala 3 intervencije na gašenju požara i to 2x nisko rastinje i ograda na lokalitetima Dubrave i Strašanj (kod objekta Malagić) i 1 intervenciju na gašenju zapaljene piljevine u krugu firme „Konjuh“. Požari su lokalizovani i ugašeni.
Općina Kalesija VJ Kalesija je u protekla 24 sata imala 2 intervencije na gašenju požara i to požar na šumi i niskom rastinju na lokalitetu Staro Selo, Memići, i požar na niskom rastinju i smeću u naselju Donje Vukovije.Oba požara su lokalizovana i ugašena.
Općina Lukavac VJ Lukavac je u protekla 24 sata imala 3 intervencije na gašenju požara na šumi i niskom rastinju na istoj lokaciji u naselju Bokavići. Požar je lokalizovan i ugašen.
Općina Banovići VJ Banovići je u protekla 24 sata imala 2 intervencije na gašenju požara i to požar na niskom rastinju i šumi u naselju Mušići, i zapaljene autogume na lokalitetu Bučika, kod Mahale. Oba požara su lokalizovana i ugašena.
Općina Tuzla U protekla 24 sata PVJ Tuzla je imala 4 intervencije na gašenju požara na šumi i niskom rastinju na lokalitetima Ban Brdo, Ilinčica, Zlokovac i Šerići. Svi požari su lokalizovani i ugašeni.

02/03.09.2012
Općina Tuzla. VJ ugasila 3 požara, 2x nisko rastinje Bokavići i Banj brdo i kuća u ul. 2. korpusa.
Općina Živinice. IVJ RMU Đurđevik ugasila je požar nisko rastinje u Đurđeviku.
Općina Kalesija. VJ ugasila je požar nisko rastinje u G. Hrasno.
Općina Kladanj. VJ ugasila je šumski požar u Brateljevćima.
Općina Gradačac. VJ ugasila je požar nisko rastinje u Kamberima.
Općina Banovići. VJ ugasila je požar nisko rastinje na Oskovi.



GLASILO
"CIVILNA ZAŠTITA"