Dnevni izvještaj o stanju u oblasti zaštite i spašavanja na teritoriji Tuzlanskog kantona
za dan 19.01.2010. godine (7:00 sati)

Hidrometeorološki podatci (HMS Bukovčić Tuzla)
Temperatura: -1°C
Vlažnost: 87%
Pritisak: 987 hPa (normalan 984)

Stanje na putevima TK:
Magistralni put M-18: Olovo-Kladanj-izgradnja mostova i tunela "Kladušnica", "Stupčanica" i "Bjelava", od 08 do 18 sati povremene obustave u trajanju od 10 do 15 minuta.
Regionalni put R-462: Gradačac-Ormanica, izgradnja trotoara u mjestu Mionica, jedna traka u funkciji.

Stanje na HA Modrac:
Prema izvještaju od 07,00 sati, vodostaj na brani jezera Modrac je 199,51 metara nadmorske visine. Ukupno isticanje kroz temeljne otvore na brani je 15,4 m3/s.

Požari:
Vatrogasne jedinice su imale relativno mirnu noć. U protekla 24 sata zabilježene su dvije intervencije na gašenju požara. Juče oko 08,45 sati, u neposrednoj blizini Koksare, izbio je požar u napuštenoj drvenoj baraci. VJ Lukavac je intervenirala i spriječila dalje širenje požara.
Istog dana, oko 11,45 sati u naselju Luke, općina Gračanica, izbio je požar u privatnom stanu u zgradi Gračanica. Brzom intervencijom VJ Gračanica, požar je lokaliziran i ugašen. Uzrok ovog požara je za sada nepoznat.

Ostalo:
U toku jučerašnjeg dana, održana je sjednica Općinskog štaba CZ Doboj Istok na kojoj je donešeno više zaključaka i odluka, a između ostalog i Odluka o otpočinjanju aktivnosti na sanaciji klizišta na lokalitetu Lanište, u MZ Klokotnica, gdje su u prekidu dvije lokalne putne komunikacije.
Na konstituirajućoj sjednici KŠCZ, održanoj 18.01.2010. godine, razmatrana je informacija o aktuelnoj situaciji u oblasti zaštite i spašavanja na području TK nakon poplava i aktiviranja klizišta.

POVRATAKGLASILO
"CIVILNA ZAŠTITA"