Dnevni izvještaj o stanju u oblasti zaštite i spašavanja na teritoriji Tuzlanskog kantona
za dan 22.01.2010. godine

Hidrometeorološki podatci (HMS Bukovčić Tuzla)
Temperatura: -3°C
Vlažnost: 91%
Pritisak: 986 hPa (normalan 984)

Stanje na putevima TK:
Magistralni put M-18: Olovo-Kladanj-izgradnja mostova i tunela "Kladušnica", "Stupčanica" i "Bjelava", od 08 do 18 sati povremene obustave u trajanju od 10 do 15 minuta.
Regionalni put R-462: Gradačac-Ormanica, izgradnja trotoara u mjestu Mionica, jedna traka u funkciji.

Stanje na HA Modrac:
Vodostaj na HA Modrac u 07,00 sati iznosio je 199,46 m.n.m. Ukupno isticanje kroz temeljne otvore na brani HA Modrac je 15,4 m3/s.

Klizanje tla, odroni:
Prema izvještaju OSCZ Tuzla, u protekla 24 sata na području općine Tuzla zabilježena je pojava dva nova klizišta i to:
- u MZ Mosnik, ul. Branislava Nušića 121, klizište se pojavilo sa prednje strane stambenog objekata na strmoj padini koja je udaljena nekih desetak metara od objekta,
- u MZ Dobrnja, ul. Dobrnja do broja 94, klizište se pojavilo sa zadnje strane stambenog objekta, na veoma strmom dijelu zasječene padine.
Stručni tim OSCZ Tuzla je u oba slučaja izlazio na lice mjesta i konstatirao da, za sada, nema opasnosti za stambene objekte i dao stručno mišljenje za sanaciju klizišta.

Požari:
Vatrogasne jedinice na području TK imale su relatinvo mirnu noć. Osim par tehničkih intervencija, PVB Tuzla, sinoć oko 22,25 sati, imala je intervenciju na gašenju požara u naselju Gornja Lipnica, gdje se zapalilo sijeno u neposrednoj blizini stambenog objekta. Brzom intervencijom vatrogasaca, spriječeno je širenje požara na kuću i druge pomoćne objekte. Do 02,00 sata, požar je lokaliziran i ugašen.

POVRATAKGLASILO
"CIVILNA ZAŠTITA"